Boeren kaas

Wim & Lies

De jong belegen Boerenkaas van Wim en Lies is een favoriet van jong en oud. De volle smaak en romige structuur van deze Boerenkaas is uitstekend in balans. Helaas mag je als je zwanger bent deze kaas niet eten, we hebben daarvoor wel een minstens zo lekker alternatief met onze Noord Hollandse jong belegen kaas….

0 comments

Kleintje Köning naturel

De liefljke vorm, de milde smaak en de aandoenlijke verpakking; deze kaas heeft alles in zich als hartedief. Vandaar de liefkozende naam. Een zacht kaasje met witte korstflora. Dit kaasje heeft de vorm van een ronde bol. Een heerlijke pure smaak die onder invloed van rijping toeneemt. Ook dit is weer een juweeltje op de kaasplank….

0 comments
pesto kaas

Boeren Pesto

Boeren groene pesto/pijnboom pitten kaas is een lekker pittig kaasje. Heerlijk bij een zomerse borrel op het terras maar ook verrassend en kleurrijk als rasp over bijvoorbeeld carpaccio of pasta. Wat dacht je van een lekkere tosti of panini met tomaatjes en pesto kaas?  Maak een lekker broodje met pesto kaas, tomaatjes en bijvoorbeeld een…

0 comments

Petemoei

Zacht, smeuïg, beetje excentriek, Petemoei ≈ peettante, goede fee ≈ omdat koeien ook zorg dragen voor elkaars kalveren. Een ribbelig huidje op de kaas met daaronder een smeuïg zuivel. Romige en frisse zuren, heel aangenaam voor aan het begin van het kaasplateau of heerlijk met een salade of gegrild op een toast. Zeldzaam lekker kaasje! En…

0 comments
boeren gert en gre

Gert & Gre

De belegen Boerenkaas van Gert en Gre is vol van smaak en voor de kaasliefhebbers een hele fijne kaas om in huis te hebben. Of je er je boterham mee belegd, een smaakvolle tosti mee maakt of lekker gebruikt als rasp over een ovenschotel of pasta, dit is kaas zoals kaas hoort te smaken. Wil…

0 comments

Knoflook / Bieslook

De Boeren knoflook bieslook is jong belegen, een beetje smeuig en licht pikant van smaak.  We hebben een wisselend assortiment boeren kruiden kazen en proberen daarmee een beetje met het seizoen mee te gaan.     Vooral in de lente en de zomer een heerlijk kaasje als afwisseling. Op een broodje, toastje of in blokjes…

0 comments

Witte van Köning

Dit kaasje is fluweelzacht, romig en kan wat uitlopen. Het karakter verandert van vriendelijk en fris naar krachtig en boers naarmate de leeftijd vordert. De smaak is vol en rond door de rauwmelkse bereiding. De wrongel wordt met de hand gesneden en in vijf opeenvolgende lagen in de vormen geschept. Deze werkwijze zorgt voor een…

0 comments
Boer Brak,boeren,kaas

Boer Brak

De extra belegen Boerenkaas van Boer Brak is een hele populaire Boerenkaas. Veel van onze klanten hebben de rijpe, volle smaak van deze kaas geproefd, die precies voldoet aan de verwachtingen van een extra belegen kaas. Niet te oud, lekker snijbaar en een pittige smaak. Boer Brak is natuurlijk een hele lekkere kaas voor op…

0 comments
fenegriek

Fenegriek

Fenegriek is een keukenkruid die vooral in de Indische en Pakistaanse en Mediterrane keuken wordt gebruikt. Het wordt ook wel eens “Grieks Hooi’ genoemd en is rijk aan ijzer en koper. Fenegriek is een plant die uit de vlinderbloemen familie komt.  Zowel de gedroogde als verse zaden en bladeren worden gebruikt. Maak bijvoorbeeld eens een…

0 comments

Opsterlander

Van de kaasboerderij van de familie de Gelder uit het Friese Tynje, waar de heerlijke Tynjetaler wordt gemaakt hebben we nog een hele lekkere kaas in ons assortiment; de Opsterlander. De Opsterlander is een boterzachte rauwmelkse kaas die ondanks dat toch een lekkere pikante smaak heeft.  Heerlijk op de kaasplank, maar ook een hele lekkere…

0 comments
zwarte truffel boeren kaas

Tartufo

Een kaas van Niveau. Deze zacht en romige boeren truffel kaas bevat echte zwarte truffel uit Italie. Het is voor truffel liefhebbers een onweerstaanbare kaas. Heerlijk als beleg op een broodje, op een kaasplank, maar ook lekker om je gerechten mee te verrijken. De klanten van Lecker zijn fan van deze Boeren Truffel kaas en…

0 comments

Kameraadje van boerderij Köning

Kameraadje staat voor vriendschap. Vriendschap tussen het kalf en de kleine kat; op veel boerderijen een hechte relatie. Vriendschap tussen de kok en de kaasmaker; de eerste geeft de laatste moed om door te gaan en nieuwe smaken op te zoeken. En vriendschap tussen zachte witschimmelkazen en appelcider; een mooie combinatie naast elkaar, maar bij…

0 comments

Allemansvriend

Zo lekker heb je een brie nog nooit gegeten! De Allemansvriend wil graag ieders hart veroveren. De kaas is wat groter en uitsnijbaar. Ze vleit en verleidt, lonkt en trekt aan. Of de kaas écht de lieveling van iedereen zal worden is nog de vraag. Blijft toch een karakterkaas uit een boerenfamilie… Deze kaas is…

0 comments

Cum Laude Boerenkaas

De ‘Cum Laude Awards’ is een jaarlijks terugkerende kaasverkiezing die georganiseerd wordt door de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Elk jaar komen alle zelfzuivelende boeren bij elkaar voor de verkiezing van de lekkerste kaas, gemaakt op de boerderij. Dit is de enige landelijke verkiezing voor boeren die hun kazen op ambachtelijke manier op de boerderij maken….

0 comments

Kleintje Köning peper

Het stoere alter ego van Kleintje Köning-Naturel, Kleintje Köning peper. Dit kaasje heeft de vorm van een bol en heeft een grijze schimmelkorst. Aan de wrongel zijn knoflook en peper toegevoegd. Een heerlijke smaak die onder invloed van rijping toeneemt. De korst is verfijnd met zuivere houtas. In combinatie met de witschimmel die erop is gegroeid krijgt…

0 comments
Authentiek melk bussen

Authentiek

De Authentiek boerenkaas is een exclusieve kaas en kenmerkt zichzelf zoals de naam al zegt door de karakteristieke en authentieke smaak. De boeren Authentiek is een oude kaas, zeer goed snijdbaar en is met geen een andere kaas te vergelijken. Een kaas voor de fijnproever, op brood, bij een goed glas wijn of een whisky…

0 comments

Bolle van Boerderij Köning

Soms komen er ineens bijzondere kaasjes op je pad. Bolle is er daar één van. Je zintuigen worden een beetje gefopt. Het kaasje oogt zacht, maar de smaaksensatie doet je aangenaam verrassen! Hij gaat van subtiel romig naar een intense smaak die doet denken aan een blauwe kaas. Mocht je nieuwsgierig zijn, je mag hem…

0 comments

Blauw Klaver

Niet zo ver van Bussum wordt deze bijzondere blauwe kaas gemaakt, namelijk in Kamerik op kaasboerderij “De Houdycker”, waar ze al 60 jaar ervaring hebben met het bereiden van Boeren kaas en al vele prijzen in de wacht mocht slepen. De Kamerikse Blauw Klaver is een gepasteuriseerde kaas en wordt gerijpt met behulp van moderne…

0 comments

Kaasfondue in blik

Waarschijnlijk denk je als je dit leest “kaasfondue in blik?!” We kunnen je verklappen dat het de enige Nederlandse kant en klare kaasfondue is die is bereid met Boerenkaas, Italiaanse witte wijn, maizena en een beetje water. Thats it. Geen toevoegingen, geen conserveringmiddelen…. én natuurlijk het allerbelangrijkste: Hij is echt heel erg lekker!   We…

0 comments
Boer-Jirco-Vlooswijk - Le Petit Doruvael

Le petit Doruvael

Met grote dosis nieuwsgierigheid, uitvindersgeest en vooral ambachtelijk vakmanschap heeft de familie Vlooswijk uit Montfoort Le Petit Doruvael ontwikkeld. De naam is ontleend aan de Kaas- en Zuivelboerderij Doruvael en betekent: Door Ruilverkaveling Van Elders.   Er waren veel experimenten nodig om tot deze mooie boeren rood bacterie kaas te komen en het resultaat mag…

0 comments
kaas,fondue,lecker,bussum

Kaasfondue

We kunnen diverse kaasfondue’s voor je raspen. Onze favoriet is de Zwitserse kaasfondue volgens ‘geheim’ recept. Maar we kunnen natuurlijk ook een lekkere Boeren kaasfondue voor je maken, of een met een kruidenkaas als toevoeging. Alle varianten zijn natuurlijk mogelijk! We raspen de kaasfondue vers voor je. Het enige wat je nodig hebt is eventueel…

0 comments
Tynjetaler boeren gaten kaas

Tynjetaler Boeren gatenkaas

Het Nederlandse ambachtelijke antwoord op de Emmentaler. Een bijzondere kaas van Friese bodem, de Tynjetaler wordt gemaakt in het plaatsje Tynje door kaasboerderij de Gelder. De kaasboerderij is een familiebedrijf dat in 1962 is gestart/  In 2011 werd deze mooie gatenkaas zelfs een van de finalisten van ‘De smaak van NL’.  De kaas is romig…

0 comments