Buitenlandse kaas

Ons assortiment buitenlandse bevat een aantal kazen die we altijd in ons assortiment hebben en een aantal wisselende kazen. De ontdekking van mooie kazen en de zoektocht daarna is het leukste wat er is, en daarom hebben wij niet alle ‘standaard’ buitenlandse kaas die je ook bij de supermarkt kan kopen.

Wij willen graag mooie, authentieke kaas aan je aanbieden, kaas met een verhaal én kaas die met liefde en ambacht is gemaakt.

We hebben diverse landen vertegenwoordigd in ons assortiment buitenlandse kaas, maar ben je nou opzoek naar die ene kaas dan kunnen we altijd kijken of we die voor je kunnen bestellen.

We adviseren je graag! Heb je een borrel of wil je een bijzonder dessertplankje? Wij helpen je bij je keuze maar we kunnen het ook compleet verzorgd en opgemaakt aan je leveren.

Een overzicht van de Buitenlandse kazen:

BelgiëVanuit België hebben wij een aantal mooie kazen in ons assortiment. De Belgen staan bekend om hun speciale biertjes, maar de speciale kazen mogen zeker ook de aandacht krijgen! Van mild tot pikant, van populair tot exclusief, de Belgen weten lekkere kazen te maken! Voor een overzicht van alle Belgische kazen klik hier

Spanje: Spanje is het land van natuurlijk de Manchego, maar in Spanje weten ze ook hoe ze lekkere (schapen)kaas moeten maken.  Klik hier voor kaas uit Spanje.

 

 

Italië:Er wordt vaak naar Franse kaas gevraagd, daarom willen wij je laten zien dat Frankrijk niet het enige land is waar ze kaas kunnen maken. Italië is een geduchte “concurrent” als het om speciale kaas gaat. Gepassioneerde kaasmakers die vaak in een prachtige omgeving geïnspireerd werden om iets bijzonders te creëren. Van mozzarella tot de dronken Blu 61, de Italianen hebben er een kunst van gemaakt om niet alleen oogstrelende kaas te maken, maar zeker ook tongstrelend! Klik hier voor de speciale kazen uit Italië.

Frankrijk:Het meest bekende land als het gaat om speciale kaas. Brie en camembert zijn wel de meest bekende en populaire Franse kazen. Maar er komen meer juweeltjes uit Frankrijk, bekend en onbekend. Bij ons vind je een aantal mooie Franse kazen. Klik hier om naar het assortiment te gaan.

Zwitserland:Zwitserse kaas zoals bijvoorbeeld de Emmentaler is erg populair. Vaak worden Zwitserse kazen in een fondue gebruikt maar ze mogen zeker ook geproefd worden als beleg of op een kaasplank.  Er zijn prachtige Zwitserse (berg) kazen te ontdekken. Soms zijn ze niet het hele jaar door te krijgen, zoals de Vacherin Mont D’or. Deze wordt van oktober tot maart geproduceerd. Klik hier voor ons assortiment Zwitserse kazen.

 

Engeland:Ook de Engelse hebben een mooi assortiment speciale kazen. Van de huis, tuin en keuken cheddar tot aan de koning der kazen; Blue Stilton . Een overzicht van de Engelse kazen die wij in ons assortiment hebben staat hier.