Stompetoren Kaas

on

Terug in het Gooi, de prachtige Noord-Hollandse kazen van Stompetoren.
Wat deze kazen zo bijzonder maakt is dat zij worden gemaakt van weidemelk. De koeien grazen en rusten in de wei. En een blije koe is gezonder.
Het eten van vers gras zorgt bovendien voor een rijkere smaakvolle melk en dus een rijke smaakvolle kaas. De koeien lopen minimaal 120 dagen per jaar en miniaal 6 uur per dag buiten. Hiervoor worden de boeren dan ook met een speciale premie beloond.

De Stompetoren kaas wordt gemaakt in de CONO kaasmakerij in Noord-Holland. Deze kaasmakerij staat aangeschreven als de beste en groenste kaasmakerij van Nederland. De kaasmakers roeren de wrongel nog met de hand en bij de kaasmakerij worden meest moderne en duurzame technieken gebruikt om zo energiezuinig mogelijk te produceren.

In het speciale Stompetoren rijpingspakhuis kan de kaas in alle rust door-rijpen in een speciaal klimaat, met een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Zo blijft de kaas mooi smeuïg en krijgt het een dun korstje. Onze kaasmeesters houden het rijpingsproces nauwlettend in de gaten. De jarenlange ervaring en passie van de kaasmeesters zorgen voor een prachtig eindproduct: ‘Kaas waar je voor terugkomt.’

Ze staan voor je klaar om te proeven bij ons in de winkel in Bussum!