Blauw Klaver

on

kamerikse, blauw klaver heel kamerikse, blauw, klaver, openNiet zo ver van Bussum wordt deze bijzondere blauwe kaas gemaakt, namelijk in Kamerik op kaasboerderij “De Houdycker”, waar ze al 60 jaar ervaring hebben met het bereiden van Boeren kaas en al vele prijzen in de wacht mocht slepen.

blauw, klaver, rijpingDe Kamerikse Blauw Klaver is een gepasteuriseerde kaas en wordt gerijpt met behulp van moderne technieken zodat de rijping optimaal is. Het resultaat is een ambachtelijk bereide kaas, die zacht is maar een intense smaak heeft. We nodigen je dan ook van harte uit om deze heerlijkheid te komen proeven.

matthijs, maaike, blauw, klaverDe melk is afkomstig van 100 roodbonte koeien, een kruising tussen MRIJ en Red Holstein.  Matthijs en Maaike dragen zorg voor deze koeien. De koeien leveren een mooie melk voor deze Blauwe Klaver en de koeien hebben 40 hectare polderweiland tot hun beschikking.

Wijn/Bier advies: een mooie soepele niet te droge rode of witte wijn, een witbiertje of, als het zonnetje schijnt, een lekker roseetje.

Ben je zwanger? Dan mag je deze kaas eten.