Wim & Lies

on

De jong belegen Boerenkaas van Wim en Lies is een favoriet van jong en oud. De volle smaak en romige structuur van deze Boerenkaas is uitstekend in balans. Helaas mag je als je zwanger bent deze kaas niet eten, we hebben daarvoor wel een minstens zo lekker alternatief met onze Noord Hollandse jong belegen kaas.

De kaas van Wim en Lies heeft 8 weken gerijpt, daardoor is hij lekker jong belegen. Romig, maar toch smaakvol.

Een broodje met de jong belegen kaas van Wim en Lies is een traktatie, maar met deze kaas heeft u ook een mooie basis voor een boerenkaas fondue. Combineer het met bijvoorbeeld de extra belegen Boerenkaas of met de Boeren knoflook kaas voor de variatie. Een aanrader! Natuurlijk is de Boerenkaas van Wim en Lies ook erg lekker op een kaas/borrelplank. Serveer hem samen met bijvoorbeeld een droge metworst, augurken en lekkere boeren mosterd.

Wist je trouwens dat de benaming Boerenkaas sinds 2007 door de Europese Unie beschermd is als gegarandeerde traditionele specialiteit? Alleen Nederlandse kaas die volgens deze gecontroleerde en traditionele bereidingswijze op een kaasboerderij is gemaakt, mag als Boerenkaas worden verkocht. Boerenkazen worden nog steeds grotendeels met de hand gemaakt. Als je dus weet dat 1 kilo kaas 10 liter melk nodig heeft, dan kun je je ook wel bedenken dat Boerenkazen die bij grote super tegen spotprijzen worden verkocht nooit van dezelfde boerderij kunnen komen.

De Boerenkaas van Wim en Lies is altijd dezelfde. In onze kaaswinkel hebben wij een mooie selectie van echte Boerenkazen, waarbij kwaliteit het aller belangrijkste is.

Wijn/Bier advies: Een wit bier of radler, een rosé of een lekkere niet te droge prosecco of een soepele Chardonnay,  en als je voor een rode wijn kiest, kies dan een wijn die niet te vol en gerijpt is, bijvoorbeeld een lekkere Beaujolais.