Gooische Pikante

on

Deze oude maar zeer goed snijdbare kaas is bij velen al favoriet. Door de bijzondere receptuur bevat deze kaas alle ingrediënten waardoor hij op vele manier te combineren is. Lekker bij de borrel, op brood of als grove rasp over een salade of pasta. Een kaas die indruk maakt op een mooi kaasplankje als afsluiter van een heerlijk diner.

Gooische Pikante is een Goudse kaas met een ver­fijnde, rijke, smeuïge smaak met een bijzonder rijpingsproces. Een kaas die 52 weken heeft gerijpt. En dat proef je! In Bussum weten onze klanten de weg naar de kaaswinkel te vinden voor hun wekelijkse stuk voortreffelijke, échte oude kaas. Die écht 52 weken in het pakhuis heeft liggen rijpen. Zonder chemische toevoegingen en zonder versnellende processen. We nodigen je van harte uit om de Gooische Pikante te komen proeven in onze winkel.

Een kaas met trots;  deze kaas mag zich in 2017 en 2018 weer de lekkerste oude kaas van Nederland noemen, de Gooische Pikante is wederom bekroond met goud! De Gooische Pikante zit standaard in ons assortiment en natuurlijk bent u altijd welkom om te komen proeven in onze kaaswinkel.

Wijnadvies bij de Gooische Pikante: een mooie volle rode wijn, een rosé en een mooie rode of witte port. Gaat u de Gooische Pikante serveren op een dessert plankje dan adviseren wij een mooi glas rode port.

Wil je de Gooische Pikante kado doen aan een kaasliefhebber? Wij hebben diverse kado mogelijkheden waaronder een Gooisch Tasje of een Gooisch mandje. Een lekker stuk Gooische pikante, Gooische mosterd en bijvoorbeeld een lekker flesje Gooische Elixer. In de december maand kunnen we de Gooische Pikante in speciale porties en kadeverpakkingen leveren, leuk als relatie geschenk! Een Gooisch kerstpakket!

Ben je zwanger? Dan mag je deze kaas eten.

Gooische zondag recept

Specificaties
Herkomst Nederland
Melksoort Koemelk
Melktype Gethermiseerd, rauwe melk
Vetpercentage 48+
Leeftijd 8 weken
Allergene Melkeiwit, lactose