Manolio olijfolie

on

Sinds de introductie van Manolio olijfolie in het assortiment van Lecker, vliegen de flessen over de toonbank.  Deze mooie extra vergine Griekse olijfolie is van zeer hoge kwaliteit en komt uit een kleinschalige familie productie. De olijfolie van Manolio komt van olijven van eigen olijfgaarden en wordt ambachtelijk geproduceerd zonder bestrijdingsmiddelen.

De olijfolie van Manolio komt van absoluut 100% koude persing en door de eigen speciale techniek is deze olie ook geschikt om in te bakken. De Manolio olijfolie is cholesterol-vrij en is een verrijking voor de dressing en salades. Ook met alleen een stukje brood om te dippen is deze olie echt heerlijk!

De olijfgaarden van Manolio zijn gelegen aan de westelijke zijde van de heuvels lands de kust op de West-Peloponnesus, in de buurt van Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen.

De Manolio olijfolie is afkomstig van de olijven van de Koroneiki olijfboom. Er wordt handmatig geoogst op traditionele wijze, op het moment dat de olijf vroegrijp is. Tevens wordt de boom tot 50% gesnoeid om hem krachtig te houden zodat er geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest nodig zijn.

 

Binnen  24 uur worden de olijven in jutten zakken naar de eigen centrifuge perserij gebracht en daar wordt de eerste koude persing verkregen.  Door het juiste oogstmoment en de snelle verwerking van de olijven, heeft de olie een zachte, fruitige en licht peperige smaak.

U kunt de olijfolie van Manolio altijd bij ons proeven.