Hoeksche Chips

on

winter,hoeksche, waard, chipsIn de winter van 2002 besloten drie Hoeksche Waardse akkerbouwers: Henk Scheele, Rene de Zeeuw en Gerrit Rozendaal om van een individuele aardappelteelt over te stappen naar een gezamenlijke teelt en afzet van aardappelen. Hiervoor hebben zij een combinatie opgericht die de naam Hoeksche Hoeve draagt.

 

Het doel van deze combinatie is niet alleen om kostenbesparend te werken, maar ook meerwaarde te realiseren voor de aardappelen die zij telen.  Het leek hen een goed idee om zelf een eindproduct op de markt te zetten.  Na veel onderzoeken en ontwikkelen met frituurtechnieken, oliesoorten en aardappelrassen zijn zij er in geslaagd om in 2004 de eerste chips te produceren.  De reacties waren zo positief dat zij met vol vertrouwen aan een verdere ontwikkeling van de productie van de Hoeksche ambachtelijke chips zijn gaan werken.

 

hoeksche, chips, teamOp iedere zak wordt vermeld wie de chips heeft gebakken en wanneer, zo weet je dat iedere zak met liefde en ambacht wordt gemaakt.

En deze heerlijke ambachtelijke chips is vanaf nu verkrijgbaar bij Lecker!

Iedere dag bakken ze op de boerderij de Hoeksche natuurlijke chips in 100% zonnebloemolie. Er worden  alleen natuurlijke producten en geen kunstmatige kleur, – geur en smaakstoffen of conserveringsmiddelen gebruikt. Voor deze chips worden alleen eigen duurzaam geteelde aardappelen gebruikt. De Hoeksche boerderij teelt de aardappelen in uitstekende kleigrond. Doordat ze hieruit de beste aardappelen kiezen en met schil bakken, krijgt de chips de pure, authentieke aardappelsmaak.

Nog meer mooie eigenschappen:

  • Glutenvrij
  • E-nummervrij
  • Transvetvrij
  • Vrij van kunstmatige kleur, -geur en smaakstoffen
  • Lactosevrij

Hoeksche chips maakt gebruik van de EVOH verpakking die ervoor zorgt dat zuurstof en gassen niet in de zak komen.

Aardappelen
Hoeksche chips gebruikt alleen eigen geteelde aardappelen, hierdoor weten ze precies wat er met de aardappelen is gebeurd. Hoeksche Chips is Global G.A.P. gecertificeerd. Global-GAP staat voor veilig en verantwoord voedsel dat overal onder vergelijkbare omstandigheden geproduceerd wordt. Ze maken gebruik van natuurlijke vijanden van insecten. deze lokken ze door langs onze aardappelvelden randen aan te leggen waar bloemen groeien die de natuurlijke vijanden aantrekken. Hierdoor hoeven ze geen chemische bestrijding tegen luizen uit te voeren. Voor de schimmelbestrijding gebruiken ze adviessystemen, waardoor we alleen ingrijpen als dit nodig is.

Zonnebloemolie
High Oleic Zonnebloemolie is een speciale olie van Europese afkomst. De zonnebloemolie wordt gemaakt van zonnebloempitten. Deze olie is stabiel en geschikt om te verhitten tot 160 graden. De zonnebloemolie is rijk aan omega 6.

Vetzuren
Hoeksche chips bevatten vooral onverzadigde vetzuren. Minder dan 4 procent verzadigde vetzuren en geen transvetten.

Duurzaam
Omdat de teelt en verwerking van de aardappelen op eigen bedrijf plaatsvindt hebben de chips weinig foodmiles, of carbonfootprints. Deze termen komen uit Engeland, waar men veel waarde hecht aan de minimale bijdrage van ons eten aan de uitstoot van CO2. Hoeksche Chips scoort hierbij heel goed. Sinds September 2010 maken ze bijna volledig gebruik van zonne-energie voor de bewaring van de aardappelen. Doordat ze de aardappelen met schil bakken is er geen aardappelafval zoals schillen of zetmeel. De gebruikte zonnebloemolie wordt gebruikt voor biodiesel en krijgt zo een tweede leven. De afgekeurde chips gaat naar een vergister waar er energie van gemaakt wordt. De ongeschikte aardappelen worden als veevoer gebruikt. Hierdoor heeft Hoeksche Chips geen afvalproducten en een minimaal energieverbruik