Bouyguette

on

Fromagerie Segalafrom, makers van Bouyguette, werd opgericht door de familie Etevenon in 1978 nabij Tarn, in de regio Midi-Pyrenees in Frankrijk.

De naam van de boerderij, “La Colline aux Chèvres” vertaalt zich letterlijk als “de heuvel van de geiten”, en staat al lang bekend om de hoge kwaliteit melk die wordt geproduceerd uit de kudde van ongeveer 150 geiten.

In 2005 verhuisde de kaasmakerij naar een grotere faciliteit in Carmaux, wat een uitbreiding van het bedrijf mogelijk maakte, terwijl de productie van kleine partijen kaas nog steeds werd gehandhaafd. Gemaakt tussen de lente en de herfst, is Bouyguette gemaakt van rauwe geitenmelk en weegt ongeveer 100 gram.

Kazen mogen minimaal 24 uur zonder persen uitlekken voordat ze naar rijpingskamers worden overgebracht.
Nadat de wrongel minimaal 24 uur is afgevoerd, wordt de Bouyguette met de hand in een doek gevormd, waarvan de markeringen in druk blijven.
Zijn originele vorm, versierd met het takje rozemarijn dat het parfumeert, maakt het de ster van een mooi dienblad …
En het genot van kenners. Dit geeft elke kaas zijn kenmerkende langwerpige vorm, gemarkeerd met de indruk van de plooien van de stof.

Bouyguette kan jong worden gegeten, wanneer het interieur halfzacht en licht kalkachtig is en de smaak relatief mild is met delicate hints van rozemarijn en tijm. Op een leeftijd van ongeveer drie weken worden de smaken intenser en worden ze sterker met een meer uitgesproken smaak van geiten en boerenerf. De schil van Bouyguette is licht ivoor van kleur, zacht en gerimpeld. De inwendige textuur is zacht en delicaat en wordt opschepbaar naarmate de kaas rijpt. Bouyguette past goed bij een droge witte wijn zoals Sancerre, Riesling of Chablis.