Eitjes uit Voorthuizen

on

Onze zoektocht heeft even geduurd, eindelijk hebben we hele lekkere eieren gevonden van de Boerderij van de familie Vis uit Voorthuizen.  ‘s Ochtends geraapt, ‘s middags gebracht, verser kan het niet!

  • Eigen pakstation voor sorteren en verpakken
  • Duurzaam ondernemerschap
  • 100% antibioticavrij
  • Groot assortiment eieren en eierproducten
  • Hoge kwaliteit eieren van alleen eigen kippen
  • Lange geschiedenis & ervaring als familiebedrijf
  • Enige aanbieder van ‘echte Barneveldse scharreleieren

In 1957 begonnen opa en oma Van de Vis met een legpluimveebedrijf. Inmiddels runnen wij samen met onze (schoon)ouders dit veelzijdige bedrijf bestaande uit legpluimvee en een eierpakstation. In 2007 is er een eierpakstation bijgekomen. Juist die combinatie van boerderij en handel is zo bijzonder. In 2011 hebben we een gloednieuw pand gebouwd voor het eierpakstation met de nieuwste sorteermachine. Zo kunnen wij nóg beter aan de vraag van de klant én aan alle strenge voedselveiligheidseisen voldoen.

Ook de nieuwe generatie staat achter duurzaamheid en zijn zuinig op onze natuur. Door het vermarkten van de eieren in eigen regio werken we met uiterst korte lijnen en zo efficiënt mogelijke routes. De mest laten zij verwerken door BMC Moerdijk. Daar wordt het omgezet in duurzame elektriciteit. Het restproduct dat overblijft? Na verbranding wordt dit weer gebruikt als bodemverbeteraar… Daarnaast zijn zij als bedrijf deelnemer aan ‘Vallei Boert Bewust’. Dit is een regionaal bedrijfslabel dat verbonden is met de streek Vallei. Vallei Boert Bewust gaat uit van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Om gecertificeerd te worden moeten er plussen gescoord worden op minimaal vier van de thema’s: maatschappij, uitstraling bedrijf, energie, milieu, mest, dierenwelzijn en diergezondheid.

De belangrijkste voorwaarde is interactie met burgers. De familie vindt het belangrijk om burgers te betrekken bij de agrarische sector zodat er meer wederzijds begrip en waardering komt. Het is goed om als sector transparant te zijn en te laten zien wat je doet.

Met het legpluimveebedrijf en eierpakstation leveren wij hoogwaardige kwaliteitseieren van Barneveldse bodem.  Gevestigd in het mooie Voorthuizen in de gemeente Barneveld bekend van zijn kippen en eieren. ’s Ochtends worden de eieren geraapt en deze vervoeren zij dezelfde dag nog naar de klant. Omdat zij alles in eigen beheer hebben, zijn de lijnen kort en zijn onze eieren verser dan vers.

‘Een écht Barnevelds ei, wanneer smaak voorop staat’

Evert-Jan & Marjan van de Vis

(bron verseeieren.nl)