Gemarineerde venkel met Burrata, mint, citroen en olijfolie

Burrata met venkel

Recept voor 4 personen

  • 2 middelgrote venkel bollen, geboord en heel dun gesneden
  • 6 eetlepels olijfolie, en nog een beetje als decoratie voor het opdienen
  • 6 reepjes citroenschil in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels citroenras
  • 1 grote burrata
  • 1/2 kopje verse muntblaadjes zout en vers gemalen zwarte peper
  • Gegrilde of geroosterde sneetjes brood

Leg de venkel in een ondiepe schaal en bedek hem met de olie, de citroenschil en het sap en breng op smaak met peper en zout. Laat dit 10 minuten staan.

Ondertussen grill of rooster je de sneetjes brood.

Vlak voor het opdienen: schik de venkel salade op een grote schaal. Verspreid de Burrata en verse munt over de venkel en besprenkel het met wat extra olijfolie. Leg de de toast erbij en dan Lecker eten!