Ontdek de smaak van de diverse blauwader kaassoorten

 

De pikante blauwader kaas

De blauwaderkazen zijn te herkennen aan de mooie blauwe aders die door het zuivel lopen. Deze kazen zijn meestal pikant van smaak. Hoe meer aders er in het zuivel te zien zijn, hoe pittiger de smaak van de kaas. Blauwaderkaas wordt tijdens het rijpen met lange naalden doorstoken. Dit zorgt ervoor dat er lucht in het zuivel komt, wat weer zorgt voor het ontwikkelen van blauwschimmel.

Soorten Blauwader kaas

  • Blu di Bufula: Italiaanse kaas gemaakt van gepasteuriseerde buffelmelk met een natuurlijke korst.
  • Bleu 61: Een zachte blauwschimmelkaas met cranberry's en gedrenkt in rode wijn.
  • Gorgonzola a la Cuillere: Een extra romige schepkaas met zichtbare blauwaders. Zeer smaakvol en licht pikant.
  • Cabrales: Een Spaanse blauwschimmelkaas is uniek door de bedekte korst van esdoornbladeren.
  • Shropshire blue: Shropshire blue is een Schotse blauwaderkaas. Heerlijk romig en smelt in de mond.
  • Roche Baron: Heerlijke romige blauwschimmel afkomstig uit de Auverne (Frankrijk). De grijze korst is eetbaar.
  • Blue Stilton: Mooie Engelse blauwaderkaas. Het zuivel is romig en zacht, maar heeft wel een pikante smaak. 
  • Saint Agur: Deze kaas is ontzettend romig en heeft een echte pikante blauwader smaak.
  • Bleu d'Auvergne: Blauwschimmelkaas met een zeer romige en kruidige smaak en plakkerig zuivel.
  • Gorgonzola Cremoso Elit: Deze Gorgonzola kaas is smeerbaar en heeft een licht pikante smaak.
  • Roquefort Papillon Noir: Dit is een Franse blauwader kaas en is gemaakt van schapenmelk.  

Van mild tot pikant heeft iedere blauwader zijn eigen karakteristiek. Laat je adviseren bij Lecker hierover.