Mozzarella Buffalo Ponte Reale

on

Je hebt mozzarella en mozzarella, de Ponte Reale Mozzarella die Lecker in het assortiment heeft behoort tot de top als het gaat om mozzarella.

Mozzarella Buffalo Ponte Reale NatuurPonte Reale: Ongerepte natuur.
De Ponte Reale boerderij is gevestigd in een oud Bourbon jachtgebied, bekend als een van de mooiste en meest ongerepte locaties in het geheel van het ‘Koninkrijk van de Twee Sicilië. Het was hier, aan de grens tussen de regio’s Campania en Molise, dat koning Ferdinand IV, die zeer slechte gezondheidstoestanden had, zou komen om zijn fysieke kracht en mentale kracht te herstellen door paard te rijden en te jagen. Een beroemd schilderij van J.P. Hackert toont een jachttafereel dat zich precies op de brug bevindt die vandaag de westelijke grens van het land van de boerderij markeert. Deze buitengewone gebieden maken nu deel uit van het regionale park Matese en van de oase van het WWF “le Mortine” en strekken zich uit tot de vallei van de hogere Volturno, die fungeert als buffer tussen het nationale park van Abruzzo en het regionale park Matese.

De Geschiedenis van de Ponte Reale BoerderijPonteReale geschiedenis

Het concept achter de oprichting van de Ponte Reale Farm, opgericht in 1993, begon haar evolutie in de klaslokalen van de prestigieuze landbouwwetenschappelijke universiteit van Portici, waar de oprichters Enrico Rega en Roberto Spina – die toen beide studenten waren – een totaal vernieuwings plan bedachten van de productie- en beheersmethodes voor melkveebedrijven.

De Ponte Reale Farm is nu een innovatieve realiteit in zijn sector, in staat om te trouwen met oude tradities en geavanceerde concepten zoals duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met andere woorden, de grote liefde voor het fokken van vee en het beheren van melkveebedrijven die we hebben geërfd van Pasquale Rega, de grootvader van de huidige oprichter, die al in 1890 bekendstond om zijn producten, is bijgewerkt met innovatieve managementpraktijken. Het doel van de oprichters was om een bedrijf te creëren dat in staat is om een product van superieure kwaliteit op de markt te brengen, terwijl het ook respect voor het milieu, dieren en vooral voor mensen stimuleert.

PonteReale productieDaarom waren ze het eerste bedrijf – en tot nu toe de enige – om te geloven in de productie van DOP BIOLOGISCHE buffelmelk-mozzarella, het product dat na verloop van tijd de ware trots van de boerderij is geworden. De boerderij werd ingehuldigd op 12 mei 1999. Tegenwoordig onderhoudt het zijn familiebedrijfstructuur en zijn producten zijn aanwezig – naast Italië – in alle West-Europese en Noord-Amerikaanse landen, evenals in Japan. (bron Ponte Reale)

De Mozzarella

Buffelmelk Mozarella uit Campania is een van nature vers product, rijk aan levende melkculturen, waardoor het bijzonder goed verteerbaar is. De kenmerken ervan laten het toe om als een geldig hulpmiddel voor de darmfuncties van ons organisme te fungeren. Met behoud van de smaak, is mozzarella een voedingsstof zonder vetmestende effecten: het is een voedingsstof omdat het gemakkelijk verteerbare eiwitten en vetten bevat; het heeft geen vetmestende effecten omdat het caloriegehalte laag is, vanwege de lage aanwezigheid van droge stof. Dus, met zijn 270 calorieën per hectogram, is mozzarella lichter dan Grana (320 cal./100gr), Fontina (370 cal./100gr) en kun je licht eten, zonder de smaak te verliezen. Bovendien maakt de calciumvoorziening het een aan te raden product voor de voeding van ouderen en kinderen. De onbetwistbare kwaliteiten komen voort uit de bijzondere kenmerken van de buffel, een ongelooflijk sterk en gezond dier, gewend om in volledige vrijheid te grazen en in de open lucht, waar de natuur niet verontreinigd is en het kan genieten van een mild klimaat en de warme mediterrane zon. De mozzarella van Ponte Reale wordt tijdens het hele verstevigingsproces met de hand gesponnen en visueel gecontroleerd om de smaak en kwaliteit van het product te maximaliseren.PonteReale boerin

Wijn/Bier advies: Bij deze heerlijke Italiaanse lekkernij past natuurlijk een Italiaanse wijn, wit of rood, maar ook een lekkere droge Loire wijn is een mooie begeleider. Drink je liever bier? Kies dan voor een wit of normaal bier.

Ben je zwanger? Dan mag je deze kaas eten.