La Tur

on

La turLa Tur

Een intens lekker kaasje gemaakt van koe/geit en schapenmelk.
De La Tur wat de Toren betekent, is een specialiteit uit de Italiaanse regio Piemonte in de streek Langhe.

Unesco heeft deze streek opgenomen als wereld erfgoed:
Zoete heuvels bedekt met wijngaarden zover het oog reikt, met kleine dorpjes en prachtige middeleeuwse kastelen, waar eeuwenlang de wijnbouw centraal staat in het economische en sociale leven.
Dit is de site die UNESCO heeft opgenomen in het Werelderfgoed, een gebied waar de zijkanten «specifieke natuurlijke kenmerken, antropogeen en waarnemend zijn, die in essentie en ten opzichte van elkaar samen de verschillende aspecten van de duizendjarig ‘wijncultuur’ vertegenwoordigen, die heeft het landschap gevormd door een voortdurende relatie tussen mens en natuur

Er werden vroeger in Italië en Spanje veel kazen gemaakt van verschillende melksoorten, men hield namelijk verschillende diersoorten op de boerderij.
Om in slechte tijden toch kaas te kunnen maken en geld te kunnen verdienen besloten de boeren om kaas te maken met gemengde melk soorten.

La Tur is een cilinder vormig kaasje, het lijkt op een gebakje en heeft minimaal 10 dagen gerijpt alvorens hij naar de winkels wordt verzonden.

Een La Tur kan het beste omschreven worden als een triple creme kaasje met een smaaksensatie van romig en fris, licht nootachtig. De structuur is zacht, bijna donzig en van binnen zit een extra romige structuur en is net als bijvoorbeeld de brie een witte korst kaas.

La Tur is onwaarschijnlijk lekker en delicaat! Als afsluiter op een dessertplank waarbij je vertelt over de geschiedenis en het ontstaan van dit mooie kaasje en de omgeving waar hij gemaakt wordt, kunnen we je succes garanderen!

Uiteraard is deze kaas ook heerlijk bij de borrel! Ons advies: Een mooie volle wijn, een witte bubbel Ben je zwanger? Dan mag je de La Tur eten!