Tomme au Marc de Raisins

on

Tomme Au Marc De Raisins stukEen mooie kaas uit de Savoie met een complexe smaak. De Tomme au Marc de Raisins wordt gemaakt op de boerderij van rauwe koemelk die een maand lang in een luchtdichte omgeving heeft liggen weken in de druivenmost. Door de warmte die hierdoor ontstaat krimpt de zuivel en wordt de kaas scherp. Hierdoor krijgt de druivenmost de kans om helemaal tot in het hart van de kaas te door te dringen.

De Tomme au Marc de Raisins is een unieke kaas die pikant is maar tevens ook een fris zuurtje heeft.

 

De Tomme au Marc de Raisins is een seizoen gebonden kaas omdat hij pas gemaakt kan worden na de druivenoogst.

Deze kaas is ontstaan om verspilling van melk te voorkomen in de lente en de zomer

Tomme Au Marc De Raisins

en om extra voorraad te hebben tijdens de lange harde winters. De Tomme au Marc de Raisins is dus ontstaan toen de wintertijd er aan kwam en de kaasmakers besloten om de kaas te affineren (rijpen) in de druivenmost

van de druiven die toch al voor de wijn werden gebruikt.

Deze kaas is vanaf november tijdens de wintermaanden bij ons te verkrijgen.

 

 


Wijn/Bier advies: Een mooie complexe rode of witte wijn of een stevig biertje passen prima bij deze kaas.

Ben je zwanger? Dan mag je deze kaas helaas niet eten.