Roquefort Papillon Noir

on

roquefort papillon noir

In ons assortiment mooie buitenlandse kazen mag de Roquefort Papillon Noir zeker niet ontbreken! Deze mooie kaas (52+) is van het beste niveau en wordt gemaakt van rauwe schapenmelk. De Roquefort Papillon Noir wordt gerijpt met penicillium Roqueforti in de natuurlijke grot van Combalou. De smaak is pittig maar de zuivel blijft zacht.

 

De geboorte van een mythische kaas:

roquefort grotZe zeggen dat een jonge herder afgeleid werd door een herderin. Hij vergat zijn roggebrood en schapenkaas in de grot van Combalou waar hij lag te rusten, en vertrok om het meisje te volgen. Een tijdje later keerde hij terug naar deze plek en ontdekte dat zijn maaltijd was beschimmeld met een blauwgroene schimmel. Uitgehongerd proefde hij de kaas en hij was verrukt! Roquefort, een alchimie tussen de natuurlijke ventilatie van een grot, roggebrood,  en de kaas van de Lacaune was geboren.

In 1070 wordt voor het eerst Roquefort genoemd in de Karolingische teksten. Vanaf dat moment blijft de geschiedenis van Roquefort nauw verbonden met Roquefort-sur-Soulzon en de bergen van Combalou, dankzij koning Karel VI. Hij besloot in de 15e eeuw, en voor het eerst in Frankrijk, exclusieve productierechten te verlenen aan de inwoners van Roquefort, waardoor de grotten beschermde plaatsen werden.

In de eeuw van de Verlichting heeft Diderot Roquefort ingewijd door hem de titel van “King of Cheese” te geven. In 1925 werd Roquefort de eerste erkende kaas van de Appellation d’Origine. Tot op heden geniet het Europese erkenning als Appellation d’Origine Protégée, die de herkomst van een product garandeert. (bron roquefort-papillon)

Deze uitzonderlijke Roquefort Papillon wordt aanvankelijk gekenmerkt door zijn witte pasta en de gulle strepen van intens blauw in zijnbrede en talrijke holtes. In de mond ontwikkelt de rijke en flexibele textuur een heerlijke fondant, vergezeld van een typische gebalanceerde en langdurige smaak. De SMAAK NOIR – de top van een kunst die te vinden is bij Lecker.

Als je zwanger bent wordt het afgeraden om deze kaas te eten.

roquefort,papillon,valentijnWijn/Bier advies: Een mooie oude port, een zoetige witte wijn, of een fruitige rode. Een bier met fruitig karakter.

Lecker heeft de Roquefort Papillon noir in het assortiment

roquefort, papillon, schaapAan de oorsprong van een Roquefort liggen de herders van de Causses die de ooien van het Lacaune-ras grootbrengen. Papillon onderhoudt duurzame relaties met deze producenten om de kwaliteit te verkrijgen van melk die essentieel is om de kaas te produceren.

roquefort, papillon, bakkerIn september, voor een week, komt de Papillon Bakker meer dan 300 roggebrood bakken, wat de productie van de Penicillium Roqueforti zal garanderen die nodig is voor de productie van Roquefort. Papillon gebruikt voor deze gelegenheid een eigen bakkersoven die wordt verwarmd door hout. Het is deze traditionele cultuur die onze kazen hun unieke smaken brengt.

meester-kaasmaker, roquefort, papillonDe Meester-kaasmaker is de bewaker van het Recept van Roquefort Papillon. De kaasmaker zorgt voor de transformatie van de schapenmelk in kaas in het kader van de Appellation d’Origine Protégée. Hij of zij draagt op deze manier bij om onze Roquefort zijn identiteit en karakter te geven.

De Meester Affineer werkt in het geheim van de natuurlijke grotten van de Combalou. Dag na dag werkt hij aan het ontwikkelen van de smaken, texturen en smaak van kazen. Roquefort Papillon is dus het resultaat van een unieke persoonlijke knowhow, vrucht van een bepaalde alchemie tussen de omgeving van de grotten en het passeren van de tijd.meester, affineur, roquefort, papillon

Om jouw Roquefort thuis  te bewaren, plaats je deze eenvoudig in het groentevak van je koelkast. Dit er  voor zorgen om de unieke smaakeigenschappen van onze kaas te behouden. Voor puristen staat het plaatsen van de kaas onder een kaasklok of het simpelweg verpakken in een stuk nat linnen ook garant voor een zeer goede conservering van de Roquefort Papillon.