Delice de Bourgogne

on

Een pareltje uit Frankrijk; Delice de Bourgogne. Een fluweel zachte, bijna donsachtige witte korst, met daarin verstopt een triple creme kaas die romig zacht is maar toch een intense bijna pittige smaak heeft. Deze kaas is de perfecte reden om naar Lecker te komen en te proeven!

De Fransen zeggen zelf dit over de Delice de Bourgogne: De DELICE DE BOURGOGNE is een van de meest verfijnde van onze Franse kazen. Het wordt gerijpt verkocht. gemaakt met koemelk verrijkt met verse room. De verfijnde smaak en de romige textuur die smelt in de mond, onderscheiden deze van alle andere kazen.

De familie Lincet is verantwoordelijk voor deze prachtige kaas en dat al meer dan 100 jaar!

GESCHIEDENIS
In 1895 begonnen de familie Lincet kazen te produceren in Gaye, in de regio Marne. Door een gebrek aan naburige zuivelbedrijven verhuisde de Fromagerie Lincet in 1957 naar Saligny. Tegenwoordig bevindt het hoofdkantoor zich nog steeds in het kleine dorpje Saligny, in Yonne.

Lucien Lincet was een van de eersten die het belang van voedselveiligheid inzag. In 1930 implementeerde hij wasbaar aardewerk in alle productiekamers.

Jean Lincet, zijn zoon, richtte zijn inspanningen op het verzamelen van voldoende melk voor productie tijdens momenten van grote moeilijkheden na de Tweede Wereldoorlog.

Didier Lincet volgde in 1989 zijn vader op en volvoerde de familiewaarden: traditie van kleinschalige productie, trouw in de toeleveringsketen, kwaliteitskaas. .

Overgegeven van generatie op generatie, de expertise van het maken van kaas is de erfenis van de Lincet-familie.

Recepten zijn nog steeds hetzelfde, ondanks gemoderniseerde methoden: koemelk, in de buurt verzameld, een snuifje zout, melkzuurfermenten en stremsel om de melk te stremmen.

Een respect voor traditie, originele recepten en aandacht voor detail zijn de beste bondgenoten bij het maken van kwaliteitskaas dag na dag.

Van melk tot kaas voeren ze niet minder dan 40 tests uit om ervoor te zorgen dat we de beste kwaliteit bieden.

Didier Lincet zegt daarover zelf:

“We moeten eerst nederig blijven als het gaat om de complexiteit van deze prachtige bron die melk is. De familietraditie van het maken van kaas, en mijn ervaring op de kaasmakerijschool in Poligny hebben me geleerd het wonder van het leven dat melk omzet in kaas te observeren en te proberen te begrijpen.

De kunst van het maken van kaas ligt in het temmen van de levende elementen in de melk en vervolgens in de kaas, zodat we deze onaangeroerd aan de consumenten over de hele wereld kunnen bezorgen.

Het zijn onze mannen, vrouwen en melkproducenten die dagelijks in onze kaasmakerijen de best beschikbare producten aan te bieden.

Samen met mijn vrouw Juliette, op het gebied van Human Resources, willen we onze passie delen met de volgende generatie, die hopelijk op een dag het van ons overnemen “.

De productiesite in Brochon (Gevrey-chambertin) ligt in het hart van de wijngaarden van de Côte de Nuit. Een uitzonderlijk landschap waar het klimaat sinds 2015 door de UNESCO wordt erkend als werelderfgoed.

Melk is de nobele grondstof die essentieel is voor het maken van kwaliteitskaas. Het wordt elke dag bij 61 boeren verzameld, regen of zonneschijn.

Lincet  slaagt erin om kwaliteitsmelk te hebben dankzij de sterke banden met de melkproducenten. Al bijna 50 jaar verzamelen ze van dezelfde melkveebedrijven, waardoor ze vele generaties landbouwers hebben leren kennen.

Lincet’s MILIEUAANPAK
Ze leven, werken en verzamelen melk in hun gebieden. Ze moeten ze beschermen en bewaren om aangename woonruimtes, comfortabele werkruimtes en hoogwaardige melk te behouden.

De Fromagerie Lincet hecht veel belang aan de bescherming van het milieu, omdat het respecteren van het milieu een waarde is die door de Lincet-familie wordt doorgegeven. De leiders hebben een langetermijnvisie op hun activiteit.

Grote evenementen:

Sinds 1999 hebben ze hun eigen waterbehandelingsstations gebouwd om onze impact op het milieu te verminderen.
In 2005 was de Fromagerie Gaugry, op verzoek van de familie Gaugry, een van de eerste creameries met een anaerobe vergistingseenheid.
In meer dan 20 jaar is het waterverbruik met 30% per kilo kaas verminderd en met 70% voor gas en met 10% voor elektriciteit.

Een zachte, driekoudige koemelkkaas met een fluwelen witte korst
Ivoorkleurig interieur
Een frisse maar ook aardse smaak
Een smelt-in-de-mond en textuur
Een licht zoute, frisse en melkachtige smaak
Delicate smaken van room en boter

Serveer suggesties

Een kaas die goed past bij broodjes, salades en zelfs bagels. Kortom: de ideale kaas voor een geweldige brunch
Een zeer gewilde textuur die in je mond smelt
Op een kaasplateau waar deze mooie kaas de show steelt
In stukjes als onderdeel van een gemengde salade
Op ovengebakken toast
Een kaas die al uw gasten zal charmeren

Wijn/Bier advies: droge witte Bourgognewijnen (Meursault, Chablis, Crémant de Bourgogne)

Als je zwanger bent mag je deze kaas eten.