Burrata

on

burrata,plankjeEen heerlijke delicatesse uit Italië: Burrata. Burrata vind zijn originele herkomst uit Puglia en is een mozzarella gevuld met mozzarella kaas en room. Hierdoor krijgt de kaas een romige en zachte smaak. Het woord Burrata betekent dan ook letterlijk boterig.

Recept - Gemarineerde venkel met Burrata, mint, citroen en olijfolie
Recept voor 4 personen

2 middelgrote venkel bollen, geboord en heel dun gesneden

6 eetlepels olijfolie, en nog een beetje als decoratie voor het opdienen … lees meer

Wanneer je een Burrata serveert met een smaakvol tomaatje en wat verse basilicum dan is dat al een traktatie, meer ingrediënten heb je echt niet nodig. Vind je die combinatie te saai, neem dan een kijkje bij de recepten, er zijn talloze heerlijke combinaties met Burrata mogelijk.

Op onze website kun je een aantal recepten met Burrata vinden. Zorg dat de Burrata niet te koud is wanneer je hem opdient om de heerlijke romige smaak mooi tot zijn recht te laten komen

Omdat Burrata een verse kaas is met een beperkte houdbaarheid moeten wij je soms teleurstellen. Het beste kan je de Burrata bij ons bestellen of reserveren. Wij krijgen iedere dinsdag onze kazen aangeleverd, dus wanneer je bestelt doe dit dan voor maandag.
Wil je weten of wij Burrata in huis hebben? Volg (en een like is leuk!) ons op Facebook, daar vermelden wij altijd of we Burrata in huis hebben. Je kan het ook via de app vragen, voeg Lecker toe aan je whatsapp:  06 12 68 35 45

Wijn/bier advies bij Burrata: een mooie rose of een lichte rode wijn. Een mooi witbiertje smaakt ook uitstekend bij dit romige kaasje.

Als je zwanger bent dan mag je deze kaas eten