Brebiou

on

Brebiou des Pyrénées® is een pure schapenkaas gemaakt en verfijnd in de Pyrénées-Atlantiques, in de Jurançon kaasfabriek. Deze regio staat bekend om zijn rijke en weelderige weiden en zijn lange pastorale traditie. Brebiou®-producten uit de Pyreneeën worden gekenmerkt door een unieke smaak en een romige textuur die zo hebberig is.

Gemaakt in de jaren 90, “le Brebiou” is een zachte en delicate zachte kaas. Het product verleidt met zijn witte donzige korst

Brebiou® uit de Pyreneeën wordt geproduceerd in een kaasfabriek in Jurançon, Béarn, Zuidwest-Frankrijk. Schapenmelk is twee keer zo rijk aan eiwitten als koemelk. De romige textuur van Brebiou Pyrenees heeft dus veel consistentie.

De Brebiou® van de Pyreneeën wordt gekenmerkt door frisse en melkachtige aroma’s, deze gastronomische kaas kan op elk moment van de dag worden genoten: in een aperitiefsalade met vijgen en tomaten bijvoorbeeld, of op gegrilde toast aan het einde van de maaltijd, gegarneerd met een beetje pure (Pyrenese ) honing.

Brebiou is een gepasteuriseerde kaas. Als wijn advies wordt een droge witte wijn aangegeven, maar ook een wit bier doet het goed!