Terra Chips

on

Terra chips zijn bijzondere groentechips, gemaakt door twee chefs uit New York die op zoek waren naar iets anders: Een hapje dat je als smakelijke snack kan serveren. een mooie begeleider bij een maaltijd of een welkome aanvulling op een borrel/kaasplank.

TERRA® Chips zijn het geestelijke kindje van twee chefs in New York die beschikten over de ondernemingszin die je vernuftigheid en verbeelding scherp houdt. Dana Sinkler en Alex Dzieduszycki zegden hun baan bij viersterrenrestaurants in Manhattan op om een bescheiden cateringbedrijf te beginnen dat al snel uitgroeide en mocht cateren voor de meest elitaire feesten in de Big Apple.

In de keuken van Dana’s piepkleine appartement werd TERRA® Chips geboren. De twee chefs begonnen hun chips te verkopen aan hun cateringklanten en verpakten hun fantasievolle creatie in zilverkleurige en zwarte zakken. Eenvoud die verkocht.

Een van hun eerste klanten was Saks Fifth Avenue. Saks was zo enthousiast over deze nieuwe handelsmogelijkheid dat ze direct 50 dozen bestelden. Met een huidige productie van slechts 5 dozen per dag was dit een behoorlijke uitdaging! In 1993 was de productie toegenomen tot 150 dozen per dag, en bestellingen voor TERRA® Real Vegetable Chips stroomden binnen uit meer dan 20 staten.

Hoewel het merk TERRA® aanzienlijk is gegroeid sinds zijn bescheiden start, heeft het nooit zijn passie voor het maken van heerlijke, hoogwaardige chips verloren. Elke groente wordt nog steeds persoonlijk gekozen, voorbereid in kleine batches en verpakt in kenmerkende, eenvoudige zwarte zakken – een knipoog naar de wortels van het merk.

Tegenwoordig is het merk TERRA® er trots op zijn geschiedenis voort te kunnen zetten als onderdeel van The Hain Celestial-merkenfamilie. The Hain Celestial Group is een toonaangevende producent van organische en natuurlijke producten die actief is in Noord-Amerika, Europa en India.

Alle TERRA® Chips-zakken kunnen worden gerecycled door het TerraCycle-netwerk van inzamelprogramma’s. Meer informatie hierover vindt u op www.terracycle.com.

TERRA® Chips is een trots ondersteuner van Seed Savers Exchange, een non-profit organisatie die zich heeft toegelegd op het behoud en de verspreiding van vergeten fruit en groenten. Seed Savers werkt er niet alleen aan de zaden te behouden, maar ook de geschiedenis achter Amerika’s cultureel gevarieerde tuin- en voedseloogsterfgoed. Meer informatie vindt u op www.seedsavers.org

De groenten:

BATATA

(Boniato or Cuban Sweet Potato) Lichtbruin van kleur, maar donkerder dan de yucca. Batata wordt al eeuwenlang gegeten in het Caribisch gebied.

 

BIET

Een tweejaarlijks knolgewas, geeft natuurlijke zoetheid en een krachtige rode kleur. Over het algemeen een lekkere seizoensgroente die wij perfect bereiden.

 

ROOD-WITTE BIET

(ook bekend als Chioggia-biet) Werd geïntroduceerd in de Verenigde Staten aan het eind van de jaren 1840 en heeft een zoete, licht peperachtige smaak en prachtige rode en witte ringen.

BLAUWE AARDAPPEL

Sterk blauw-paars van kleur met een enigszins nootachtige smaak. Gewoonweg onvergetelijk. Een ware rhapsody in blue.

 

PASTINAAK

Een lid van dezelfde familie als de wortel, venkel, peterselie, selderij, knolselderie en kervel.

 

PAARSE ZOETE AARDAPPEL

Heerlijk paars van de huid tot de kern. Deze aardappel krijgt zijn typische kleur van anthocyaan, een flavonoïde die volop te vinden is in deze zoete aardappel.

 

ROODGEKLEURDE GROENTE

Misschien zijn ze niet superspectaculair, maar aan deze TERRA® Chips is een vleugje bietensap toegevoegd, wat ze hun kenmerkende herfstrode kleur geeft.

 

ZOETE AARDAPPEL

Zoete aardappel, een knolgewas dat vaak een yam wordt genoemd, is niet echt een yam, maar eerder een andere variëteit van de Ipomea Batata-familie. De zoete aardappel wordt al duizenden jaren geteeld op het westelijk halfrond en is een belangrijk onderdeel geworden van de traditionele Amerikaanse keuken.

TARO

(ook bekend als Malanga en Dasheen) De witte chips met de karakteristieke paars-bruine lijnen.

 

YUCCA

(Cassave) De lichtst gekleurde TERRA® Chip, bleek geel-wit.

Terra Chips zijn het antwoord. Niet alleen gewone aardappelchips, maar ook exotische knolgewassen zoals taro, zoete aardappel, batata, pastinaak en yucca. Ze combineren de goedheid van gezonde knabbels zoals olijven met het genot van traditioneel zoute snacks.

Terra Chips zijn 100% natuurlijk. Er worden geen conserveermiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen gebruikt.

Elke zak van onze groentechips is een feest voor uw ogen en een genot voor uw smaakpapillen, en biedt een geavanceerde snackervaring zoals er geen andere bestaat. Je zult geboeid worden door de prachtige kleuren. Je zult verrast worden door de unieke brosheid. En de smaak? Die zorgt ervoor dat je er meer van wilt. Je wilt een chips die net zo lekker smaakt als hij eruit ziet. Ga er dus lekker voor zitten, ontspan je en maak je klaar om een culinaire reis te maken met TERRA® Chips.

Het gehele Terra assortiment is verkrijgbaar bij Lecker: