Noord-Hollandse Kaas

zuivellight

35+ gerijpt

De 35+ gerijpt is een smaakvolle, romige magere kaas die minder zout en minder vet bevat. Deze  kaas is uniek qua smaak en is populair onder onze klanten en zeker geen straf als je op de kilootjes moet letten of minder zout mag. Je kan deze kaas ook prima gebruiken om een tosti mee te…

0 comments
zuivellight

35+ pikant gerijpt

De zuivellight 35+ pikant gerijpt is lekker op een cracker of een boterham, kan je lekker raspen over bijvoorbeeld een pasta en is ook heerlijk uit het vuistje. Per 100 gram kaas bevat de zuivellicht pikant gerijpt maximaal 0,01 gram zout. De leeftijd van deze mooi gerijpte pikante kaas is 40 weken en de kaas…

0 comments
belegen,komijn

Belegen komijn

De belegen komijn uit de serie Noord-Holland puur kazen is een favoriet bij liefhebbers van komijn. De kaas wordt ook wel belegen Leidse of belegen pitjes kaas genoemd. Deze lekkere ‘pitjes’ kaas is romig, lekker vol van smaak en als kers op de taart, de smaak van komijn die door de rijping al lekker in…

0 comments
rijp, belegen,komijn

Extra belegen komijn

De extra belegen kaas uit de serie Noord-Holland Puur is net als zijn grote broer lekker pittig, maar nog wel snijdbaar! Heerlijk dus voor op brood. De komijnen kaas wordt ook wel pitjes kaas of Leidse kaas genoemd. Ook deze kaas is een smaakmaker wanneer je hem toepast in gerechten. Maar op een lekker borrelplank…

0 comments
gooische pikante

Gooische Pikante

Deze oude maar zeer goed snijdbare kaas is bij velen al favoriet. Door de bijzondere receptuur bevat deze kaas alle ingrediënten waardoor hij op vele manier te combineren is. Lekker bij de borrel, op brood of als grove rasp over een salade of pasta. Een kaas die indruk maakt op een mooi kaasplankje als afsluiter van…

0 comments
Gooische, truffel, mayonaise

Gooische zondag recept

Heb je logees, geef je een brunch of wil je jezelf een heel lekker ontbijtje trakteren? Dan heb je nodig een (geroosterde) boterham, een hard gekookt eitje, plakjes Gooische pikante en Gooische truffel mayonaise. Besmeer de boterham met de truffel mayonaise, leg de plakjes Gooische Pikante er op en verdeel het gekookte ei in plakjes…

0 comments
koe,gras,kaas

Gras Kaas

Vanaf week 20 2018 is de Graskaas leverbaar. Voor de liefhebbers een feestje, het is de kaas van de koeien die voor het eerst weer buiten zijn geweest. Er gaat meestal een weekje overheen na de koeiendans voordat de koeien volledig buiten eten (gras dus). Daarom gaan er meestal een week of 7-8 overheen, wanneer…

0 comments
Jong mild komijn

Jong / Mild – Komijn

De jonge milde komijn uit de serie Noord-Holland puur kazen is boter zacht en door toevoeging van de komijnzaadjes een traktatie op een lekkere verse boterham. Jong en oud is fan van deze jonge ‘Leidse’ pitjes kaas. Ook met deze kaas kan je eindeloos variëren. Kijk voor inspiratie op de recepten. Wat is komijn eigenlijk?…

0 comments
Milde Noord-Hollands jonge kaas

Jong / Mild gerijpt

Deze romige Noord-Hollandse jonge kaas is mild gerijpt en komt uit Lutjewinkel, Noord-Holland,  dat ligt naast de Beemster. Deze kaas is van het merk ‘Puur’ en is een kaas die 4 weken heeft gerijpt. Wanneer er geen graskaas seizoen is, dan hebben we deze variant in ons assortiment smaakvolle Noord-Hollandse kaas uit Lutjewinkel. De Noord-Hollandse…

0 comments

Noord Hollands Graskaas

Iedere lente krijgen we weer een heerlijk kadootje van de blije koeien, graskaas! Na een winter in de stal te hebben doorgebracht, staan de koeien te trappelen om weer vrij en blij naar buiten te mogen. Zodra de deur opengaat, rennen, huppelen en springen de koeien naar de wei. Het ziet er uit als een…

0 comments
oude, komijn

Oude komijn

De oude komijn uit de serie Puur is een eerlijke en heerlijke kaas, ook wel oude Leidse genoemd. Dit is een kaas die op geen enkele kaasplank mag ontbreken, zowel bij de borrel als bij het dessert. De ziltige smaak van oude kaas, het gekruide van de komijn, maar toch ook een heel klein zoetje…

0 comments
oude meije

Oude Meije

De Oude Meije is een 2 jaar oude Noord-Hollandse kaas die wordt gemaakt in Lutjewinkel. Nog net snijdbaar en een mooie smaakvolle oude kaas. 100 weken heeft deze mooie kaas moeten wachten tot hij gerijpt was en klaar voor consumptie. Een oude kaas zoals hij hoort, niet te droog, een mooi kristalletje èn je kan…

0 comments